Vil du med - så skynd dig at få fat i en af de resterende billetter.
LÆS OM HVORDAN DU FÅR EN BILLET TIL VERDENSPREMIEREN


Sammen om bedre mad i 150 år

I 2016 er det 150 år siden Danmarks første brugsforening blev stiftet.

Danmarks første brugsforening blev stiftet af en kreds af Thisted-borgere med pastor H.C. Sonne i spidsen den 6. maj 1866. Siden da er idéen om, at forbrugerne i fællesskab får flere fordele, kun blevet større. Brugsforeningerne blev til FDB og derefter til Coop og er i dag Danmarks førende udbyder af dagligvarer. Idéen viser stadigvæk hver dag sit værd for medlemmer og kunder.

I 2016 markerer vi, at det er 150 år siden, den første brugsforening så dagens lys. Det bruger vi til at vise, at vi som medlemmernes og kundernes egen butik har været med til at forme det danske samfund og udvikle den mad, vi spiser. Det har vi også tænkt os at gøre i fremtiden.

»Vi mødes i Brugsen«

Coops dokumentarfilm har premiere den 11. maj kl. 17.00-19.00, hvor den vises i 70 biografer landet over. Vi mødes i Brugsen er bygget op som en danmarkskrønike med skæve arkivklip, sjove gamle reklamer, interviews og nye reportager, der har to parallelfortællinger.

»Vi mødes i Brugsen« fortælles gennem historien om Severin, hvis familie altid har haft noget med Brugsen at gøre, og Kirsten, født ud af andelsbevægelsen på landet.

Gennem Kirsten og Severin oplever vi de første brugser tilbage til pastor Sonnes lille butik i Thisted. Vi hører om Severin Jørgensen, der grundlagde FDB i 1896. Vi oplever suset fra de nye selvbetjeningsbutikker efter krigen og revolutionen med de nye moderne møbler fra FDB.

Vi besøger FDB’s berømte centrallaboratorium med den navnkundige Lars Okholm i spidsen – manden, der tordnede mod danskerne og opfandt madpyramiden, som i den grad er blevet en del af danskernes bevidsthed. Økologiens indtog og til sidst Coops madmanifest af 2016 slutter den underfundige historie om os, danskerne, fortalt gennem Severin og Kirsten.

Her er en 10 minutter lang introduktion til filmen...